Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Termini svakim radnim danom

od  09:00 - 21:00 

 

   Pozovite na tel. (klik na broj):

 

Zakazivanje termina u dogovoru sa klijentom.

 

Za sva pitanja, pišite na mejl (klik na link):

zaklina.filipovic.srb@gmail.com

 

KontaktKontakt

 Anitfašističke borbe br. 21b, Novi Beograd (Beogradska Arena)

 

 Pratite me na Facebook Pratite me na Facebook

   Pratite me na Facebook

 

 Pratite me na Instagramu Pratite me na Instagramu

   Pratite me na Instagramu

 

Psiholog Žaklina Filipović na Google MapsPsiholog Žaklina Filipović na Google MapsNa Google Maps

privatni-psiholog >>>

 

Logoped podučava dete izgovoruLogoped

Usluge logopeda

 

   Logoped je stručnjak, zapravo defektolog, koji se bavi prevencijom, procenom i intervencijom u slučajevima ljudske komunikacije, kako kaže zvanična definicija. Uže i konkretnije, za obične ljude razumljivije spram njihovih potreba, logoped se bavi govorno-jezičkim poremećajima (govor, glas, jezik), njihovim otkrivanjem, proučavanjem i otklanjanjem.

    Govorno-jezičkih poremećaja ima više, sa raznim uzrocima i vidovima ispoljavanja (od zakasnelog – usporenog govronog razvoja, do onih uzrokovanih oštećenjem centralnog nervnog sistema).

    Svaki period u razvoju deteta, računat u mesecima u prvim godinama života, a kasnije u godinama, trebao bi da rezultira odredjenim stepenom postignuća deteta u ovladavanju komunikacije (očima, reagovanjima na draži, i govorno-jezičkim razvojem).

    Kod svakog deteta moguća su odredjena odstupanja, jer je i razvoj svakog od nas individualan. No, ako su odstupanja obimnija, najvažnije je pravovremeno reagovati. Ignorisanjem problema (nepriznavanjem ili „guranjem pod tepih“ – sakrivanjem) načinićemo detetu nepopravljivu štetu u njegovom razvoju i daljem životu, do koje najverovatnije nije moralo da dodje, samo da je usledila odgovarajuća reakcija i stručna pomoć.

    Logoped vrši i preventivne i osnovne logopedske preglede kojima se procenjuju rizici i postavlja logopedska dijagnoza (pozitivna ili negativna), što u slučaju sumnji i dilema svakako treba iskoristiti radi lične sigurnosti i dobrobiti deteta.

    Stručne usluge logopeda pruža  logoped>>>.

 

<<<Usluge defektologa

 

Psihoedukacija>>> 

Obaveštenje o "kolačićima"

Ovaj sajt koristi "kolačiće" radi bolje funkcionalnosti. Beležimo podatke radi analitike posećenosti sajta, koje ne delimo sa bilo kojom trećom stranom.

Da li prihvatate?

jQuery Back To Top Button by CodexWorld